Běžecký pás není sprosté slovo! Zjistěte, jak tento trenažér vybrat

Share

Běžecký pás má své pro i proti. Pro některé běžce je to něco jako sprosté slovo, urážka, po níž by chytili leda tak běhavku. Pás přece nemůže nahradit les, skutečný kopec, přírodu… Jenže co když se člověku nechce běhat v dešti, za tmy a v zimě? Hm?

Dost řečí! Pokud jste pracovně vytížení, nestíháte sportovat přes den a do posilovny to máte daleko, je běžecký pás ideální. Poradíme, jak vybrat, koupit a neprohloupit. 

Výhody běžeckého trenažéru

Běžecký pás simuluje přirozený pohyb, kterým je chůze i běh. Díky pravidelnému cvičení na něm tak můžete poměrně jednoduše spálit nadbytečné kila, posílit srdce a rovněž i nabrat svalovou hmotu.

Kromě toho umožňuje sportování v bezpečí vlastních 4 stěn, bez ohledu na to, zda je venku hnusně a v parku banda čumilů. Stačí nastavit program a nachodit těch minimálních 10 tisíc kroků denně nebo si zaběhnout svůj obvyklý trénink.

Čím se řídit při výběru?

Abyste v obchodě se sportovními trenažéry dobře pořídili, chce to zvážit, kdo a jak často bude pás používat. Je rozdíl mezi rekreačním běžcem a profesionálním sportovcem. Je třeba také zohlednit výšku a váhu cvičícího.

Jednotlivé pásy se liší svou šířkou, stupněm odpružení, sílou a materiálem běžecké plochy. 

Typ běžeckého pásu

Na trhu jsou dva druhy, motorový běžecký pás, který je poháněný elektromotorem, a bezmotorový běžecký pás fungující na mechanickém principu. Oba typy nabízejí nastavení sklonu běžecké plochy, zátěže.

Motorový běžecký pás zaručí pohodlnější trénink s možností přesné regulace rychlosti. 

Důležité parametry

Stále si moc nevíte rady s tím, čeho si při nákupu běžeckého pásu všímat? Doporučujeme sledovat hlavně tyto parametry:

  • Rám běžeckého pásu – Na první pohled vás zaujme design a propracování, ale důležitá je i jeho ergonomie a doporučená výše zatížení, která souvisí s hmotností a výškou cvičence. Lepší je vždy volit o něco větší nosnost.
  • Běžecká plocha – Zde je třeba řešit její rozměry, co se délky i šíře týká. Dále pak rozsah nastavení sklonu (někdo rád běhá do kopce, jiný po rovině). Neopomeňte ani odpružení – čím větší, tím menší zatížení kloubů.

Doporučujeme běžecký pás s plochou nad 46 cm šířky.

  • Motor běžeckého pásu – Moderní motory zajišťují trvalý výkon i při maximální zátěži a umožňují jeho plynulé regulování. Těžší sportovci by měli volit motory silnější, které jsou v reálu stejně hlučné jako ty méně výkonné.
  • Počítače, snímače tepové frekvence – Běžecké pásy umí měřit vaši rychlost, uběhnuté kilometry, spálené kalorie, tep, čas. Každý stroj už také většinou má přednastavené programy a pro větší zábavu lze propojit i s tabletem.

O co se ještě zajímat?

Určitě se informujte o způsobu skladování, doplňkových funkcích, bezpečnostních detailech. Současně se poptejte, jak je to se zárukou, servisem a náhradními díly.

Už víte, jak vybrat běžecký pás a kde? Všechny potřebné informace a bohatou nabídku najdete na penzo-sport.cz

Read more

Local News