Audi R-Zero

Share

Koncept Audi R-Zero je práce tříčlenného týmu z Mezinárodní designérské školy ve Francii. Franck Levivier, Rémi Marchand a Pierre-Oliver Wagner vytvořili automobil budoucnosti, kdy už se svět nebude moci spoléhat na ropné zásoby a bude muset hledat alternativní zdroje energie.

Sportovní design v kombinaci s šetrností k přírodě se skloubili v jedno a vznikl vůz se sílou 1091 koní. Bateriemi poháněná kola zařídí požitek z jízdy každému, kdo sedne do tohoto skvostu a dupne na pedál.

Jednou z největších výhod je již zmiňovaný pohon na všechny čtyři kola. Samostatné elektrické motory pak ochlazuje vzduch, proudící zepředu. Zrychlení z 0 na 100 km/h by mělo s novými motory klesnout pod 3 sekundy.

Maximální rychlost se odhaduje na 460 km/h. Nejrychlejší automobil, Porsche GT9, ze sebe vytáhnul maximální rychlost 409 km/h. Navzdory oslnivým liniím a vylepšenému motoru je Audi R-Zero pouze koncept. Možná o něm automobilka začne uvažovat s vyčerpáním ropných zásob. Ale kdo ví, hybridních automobilů je už navržených hodně. Možná se R-Zero stane mezi elektromobily ekvivalentem Bugatti Veyron. Vše je vizí budoucnosti.

Read more

Local News