8 moderních způsobů, jak utišit dítě

Share

Konečně jste si vyšetřili čas na své dítě, ale místo zábavy máte na krku malého vzteklouna, kterého nelze ničím utišit? Dáme vám několik netradičních tipů, jak dítě upoutat natolik, aby přestalo brečet nebo se vztekat.

Je úplně jedno, jak skvělou dcerku máte a jak báječného syna vám vaše partnerka porodila, zcela jistě nastane ve vašem životě okamžik, kdy zatoužíte, aby na sobě vaše dítě mělo vypínat, kterým byste mohli vypnout nebo alespoň ztlumit ten hrozný pláč.

Osvědčené metody nefungují a dítě pláče a pláče? Nejste hrozný táta, jen nemáte ty správné fígle k utišení potomka. 

1. Tekoucí voda je pro malé děti něco, kvůli čemu přestanou plakat. tekoucí voda zaujme na pohled a uklidňující zvuk také brzy ukáže svůj význam. Tekoucí voda odvede pozornost od důvodu pláče.

Posaďte své dítě na kuchyňskou linku a pusťte vodu. Bude klid a ještě u toho můžete umýt nádobí, což ocení vaše partnerka nejen po příchodu domů, ale i večer v ložnici. 

jak-utisit-dite-12. Ať se na sebe ten malý vztekloun podívá. Podržte kosmetické zrcátko dítěti před obličejem, vlastní obraz rozptýlí jeho pozornost.

I když dítě odraz v zrcadle chápe až od roku a půl, své tišící účinky má mnohem dříve. 

3. Začněte dítěte vyprávět pohádku. Je jedno, zda budete vyprávět Krkonošské pohádky nebo Pohádky bratří Grimů, důležité je to, že změníte svůj hlas a tón řeči.

Stres ve vašem hlasu dítě vnímá a reaguje na něj dalším pláčem. 

4. Pusťte mu pohádku. Pokud nejste zrovna dobrý vypravěč, navíc moderní pohádky Winx vám nic neříkají, pak využijte internetu.

Tip! Online pohádková televize MorePohadek.cz nabízí rychlé spuštění oblíbeného dětského příběhu, ve vysoké kvalitě. Takže až příště budete potřebovat uklidnit své dítě, pusťte Lego friends pohádky a užívejte si toho náhlého ticha. 

4. Šeptejte dítěti do ucha. je jedno, co budete říkat. Může jít o říkanku opakovanou stále dokola. Zvuk šepotu uklidňuje nejlépe ty nejmenší děti, ale zabírá i na starší.

Málokdo dokáže šeptat vztekle. Během šepotu zklidníte hlas ať chcete nebo ne. 

5. Budiž světlo. Stálým rozsvěcením a zhasínáním odvede pozornost a bude po pláči.

6. Pořiďte si bublifuk. když pak bude nejhůř, začněte dělat bubliny a chytejte je. I kdyby se dítě nezačalo ihned smát, minimálně ho to uklidní.

Problém je, že nemůžete přestat. Takže mějte v zásobě bublifuků více. 🙂

7. Fénujte a vysávejte. Zvukové podněty monotónního charakteru působí perfektně na malá miminka.

8. Zahrajte si na zpěváka. Jednoduchý popěvek se jménem dítěte bude mít úspěch.

Kritiky se bát nemusíte, ať je váš zpět jakýkoliv. 

TIP: Dětská vtipná body

Čtěte také: 10 věcí, které by měl každý otec naučit svého syna

Read more

Local News