7 zlozvyků, které ničí zdravý životní styl

Share

Jste jedni z těch, kteří v životě marní každou minutu, kterou mohou? Možná vám následující body rozsvítí a zamyslíte se nad svými dosavadními zlozvyky.

1. K obědu si vezmu kolu bez cukru

S myšlenkou, že kola bez cukru je zdravější, než ta s ním, si dáte k obědu půllitr a jste vysmátí. Rozdíl mezi kolou s cukrem a bez, není zase tak veliký, ani jedna není zdravá a vy si tak jenom nalháváte. Ale přesně to tyto společnosti chtějí. Pamatujete si ještě na vodu? Vyměňte dvoulitrovou láhev sladké černé tekutiny za čistou vodu!

2. Televize, internet, hry

Doma máte počítač, televizi a nové Wii nebo PlayStation Vita. Co večer uděláte? Zapnete televizi, sednete do křesla a rozbalíte si sáček brambůrků. Občas při golfu na Wii trochu pohnete rukou. Hrajete hodinu, dvě a co najednou zjistíte? Že čas utekl a je třeba jít něco dělat. Už je ale pozdě, tak si ještě na chvíli zapnete ten golf.

3. Energy drinky ke snídani

Na začátku dne se cítíte vyčerpaní a slabí. S vyhlídkou lepšího stavu do sebe vyklopíte půllitrového Red Bulla. Ten je však nacpán podivnými chemikáliemi, cukrem a kofeinem, který by vydal asi na 10 turků. Raději si ráno běžte zacvičit.

4. Kupujete si různé zeštíhlovací nápoje

Myslíte si, že jste něco udělali pro své zdraví, když jste si minulý týden objednali hubnoucí přípravek. Kapsle, pár koktejlů ani zázračné procedury vám kila shodit nepomůžou. To dokáže pouze tvrdá dřina spojená s kvalitní stravou!

5. Necháte za sebe stroje dělat všechnu práci

Necháte se vyvést výtahem, místo toho, abyste vyšli pár schodů. Na ulici dobíháte autobus, jenom abyste nemuseli chodit pěšky. Na nákup si dojedete autem, místo toho abyste jeli na kole. Začněte se hýbat!

6. Cigaretové pauzy v průběhu dne

Vykouření cigarety trvá zhruba 6-8 minut, dostat se ven z budovy další dvě až tři minuty. To máme zhruba deset minut na cigaretu. Když si takto dáte šest pauz, je to celá hodina, která mohla být využita na produktivní činnost.

7. Pohodlné cvičení

Výlet do posilovny se změní ve 30 minutovou procházku na běžícím pásu. Kdybyste běželi, ty videoklipy na obrazovce by se vám přeci příliš klepaly. Přitom si říkáte „něco je lepší než nic, ne?“ No, chodit můžete venku.

Read more

Local News