6 tipů, jak poznat, že jste plodný – Pravděpodobnost vysoká!

Share

Máte skvělý vztah, který chcete posunout dál? Pokud máte dobrý job, jste zajištěný a nějaké to místo na postýlku se také najde, není na co čekat! Zvláště, když se vaše partnerka na miminko už dlouho těší!

Máte obavy, jestli jste plodný? Naučíme vás, jak na svém těle hledat to, co mluví v reprodukční (ne)prospěch!

1. Nemáte pivní břicho

První známkou vaší plodnosti je dostatek testosteronu v krvi a tím obvykle břicháči příliš nedisponují. Pokud tedy zapínáte opasek na poslední dírku, možná tak máte zaděláno na problémy s početím.

Nedostatečná tvorba testosteronu brání tvorbě spermií

Pravidelně posilujete? Skvělé, zdvihání těžkých vah totiž významně zvyšuje libido a stejně tak šanci na to, že přivedete tu svojí do jiného stavu. Jak to? Aby vaše tělo dokázalo “vyrábět“ svalovou hmotu potřebuje testosteron, a to dost značnou dávku. Pokud jste tedy chlap samý sval, pravděpodobně vám nebudete dělat potíže zplodit vysněného syna i krásnou dceru.

3. Paříte střídmě

Vaše šance na úspěšné oplodnění klesá s každým drinkem a cigaretou, kterou si v baru dopřejete. Holdování alkoholu a kouření je nejen nezdravé, ale také to snižuje chuť na sex a celkově schopnost uspokojit ženu. Slabost pro nezdravé cigára a tvrdý alkohol zužuje cévy, což znamená, že do penisu přitéká mnohem méně krve. Výsledkem je tak smutný povadlý úd, od kterého nelze čekat nic.

plodnost-13. Výstavní varlata

O plodnosti muže také hodně vypoví vzhled varlat, každé by mělo mít velikost vlašského ořechu. Pokud je jedno výrazně menší, může jít už o známku neplodnosti – menší varle=méně spermií. Určitě si také všimněte, jak moc vám vaše zásobárna “hicuje“, zvýšená teplota značí zadržování horké krve, která hubí spermie.

Na příliš vysokou teplotu varlat upozorňují zduřelé žíly v oblasti šourku.

4. Prvotřídní sémě

Ejakulujete dostatečné množství? Plodný muž je schopný jedním výstřikem naplnit alespoň polovinu čajové lžičky, méně spermií značí, že buď ejakulujete až moc často nebo máte zacpané trubice. Stejně tak záleží i na konzistenci. Vodnatá tekutina ukazuje na nedostatek spermií.

5. Vyvrcholení ve správnou dobu

Problémem je předčasné vyvrcholení, přeskočení laťky dříve jak po dvou minutách značí problémy s penisem. A stejně tak i louda také nemusí být zrovna plodný. Problém samozřejmě může být i psychický, také některá antidepresiva ejakulaci oddalují.

6. Anogenitální vzdálenost (AGD)

Vezměte si metr, přiložte jej ke spodní části šourku a odměřte vzdálenost k análnímu otvoru. Pokud naměříte hodnotu nad 5,2 cm, patříte k plodné skupině mužů. Kratší vzdálenost ukazuje na nízký počet spermií, tedy i jejich nižší koncentraci a nižší pohyblivost. Šance na oplodnění je tak 7x menší.

Jde o výsledky výzkumů vědců, jenž byly zveřejněny v odborném časopise Environmental Health Perspectives.

Read more

Local News