6 nelékařských metod, které vás zbaví příznaků nemocí

Share

Znáte ty stavy, během kterých vám zničehonic není dobře a vy nevíte, jak tyto stavy řešit? Ať už máte bolesti hlavy, jde na vás nepříjemná chřipka, nebo se snažíte snížit krevní tlak, tak ne vždy je nutné v lékárničce hledat chemické pomocníky, které vám od těchto stavů pomohou. Dokonce i přírodním metodami nahradíte aspirin a zaženete příznaky chorob.

 

1. Zastavte bolet hlavy sexem

Ačkoliv si to možná ani neuvědomujete, tak většina bolestí hlav a depresí je způsobena psychickým tlakem a nahromaděnými hormony. Tento stav jednoduše vyřešíte sexem. Podle německých lékařských studií z roku 2013 se až 60% případů lidí trpících migrénou daří úspěšně léčit pravidelným sexem.

 

2. S chůzí odejde i bolest

Častým problémem mnoha lidí je skutečnost, že se při příznacích nemoci uchýlí na gauč nebo do postele a to je špatně. Obvykle je procházka na čerstvém vzduchu mnohem lepším lékem. Během procházky dojde k lepší cirkulaci krve, tělo se okysličí čerstvým kyslíkem a vy se dokonale zbavíte bolestí. Ty jsou nejčastěji způsobeny celodenním sezením, zkrátka když celý den sedíte, tak je tělo nedostatečně prokrvené a bolí vás následně celé tělo, včetně hlavy. Zkuste 20-40 minut chůze a uvidíte, co to s vámi udělá.

 

3. Poražte chřipku česnekem

Česnek je lék, to je známé už odjakživa, a pokud chcete zahnat příznaky chřipky rychle a účinně, tak je česnek tou nejlepší zbraní. Pokud se obáváte zápachu z úst, tak jsou dostupné i česnekové tablety.

 

4. Máta peprná zklidní vaše trávení

Pokud máte pocit dráždivého tračníku, bolí vás břicho nebo trpíte plynatostí a průjmem, tak máta perná je pro vás skvělou možností, jak zmírnit tyto potíže až o 50%. Mátu peprnou můžete pozřít v čerstvém stavu, jako čaj, ale i v tabletách.

 

5. Vyzrajte na pálení žáhy se žvýkačkou

Pokud jste jedli kyselá nebo kořeněná jídla a hrne se na vás nepříjemné pálení žáhy, tak zkuste tento problém vyřešit jednoduše tak, že si vezmete žvýkačku bez cukru. Jestliže si ji vezmete vždy půl hodiny po jídle, tak tím pomůžete neutralizovat žaludeční kyseliny, které se vám hromadí v jícnu.

 

6. Snížení krevního cukru díky skořici

Máte rádi skořici? Jestli ano, tak je to pro vás dobrá zpráva, můžete s ní bojovat proti vysokému obsahu cukru v krvi. Pokud tímto problémem trpíte, tak každý den pozřete na lačno půl lžičky skořice. Snížíte tak obsah glukózy, cholesterolu a triglyeridů v krvi. Lze tak snadněji zvládnout diabetes.

Read more

Local News