5 způsobů, jak dosáhnout většího cíle

Share

Kolikrát se Vám stalo, že jste měli opravdu výborný plán, nejlepší na světě. A? A nakonec ,,skutek utek“. Plán zůstal ve fázi plánování a představ.

Nebojte, nejste v tom sami. Jde o perfekcionismus, který vás brzdí. Realita je taková, že nic nejde napoprvé udělat dokonale, ve skutečnosti možná nejde nikdy nic udělat úplně perfektně.

Tato iluze vám brání, víc než cokoli jiného, dosáhnout vašich cílů. Takže použijte těchto 5 tipů, jak dosáhnout více v roce 2014 tím, že se odprostíte od dokonalosti.

1) Pochopte své velké ,,Proč“
Zaměřte se na důvod, proč je potřeba udělat tu či onu věc. Důvod k dosažení cíle se stává důležitějším než to, aby byl perfektní. Musíte pochopit, že nejde o vnější materiálnost, úspěch a bohatství, prvotní je motivace, srdce a vaše podstata vidět úspešný konec.
2) Vytvořte si vzor úspěchu
Příliš často vás perfekcionismus vede k neúspěchu. Je to tím, že si zadáváte příliš velké úkoly, na krátké časové ose, při omezených zdrojích. Je jasné, že váš úkol se stane rázem nedosažitelný. Vzor úspěchu je v jediném cíli, který si rozdělíte do menších úseků. Nastavte si realistický časový rámec pro dosažení každého jednotlivého dílu. Tím si vytvoříte pocit sebedůvěry a připravíte se tak na budoucí velké úspěchy.
3) Tváří tvář strachu
Perfekcionismus je forma strachu. Je to jako zaplatit si kurz tance a nemít partnera, také kvůli strachu z ponížení nepřijdete na první hodinu. Vzdáte to. Když si řeknete, že něco chcete mít dokonalé, perfektní, lepší než ostatní, stavíte tím před sebe obrovskou překážku, protože nevíte, zda to skutečně dokážete. Dostanete strach a kdo má strach, končí(aniž by začal).

4) Žádost o pomoc
Je chybou myslet si, že s žádostí o pomoc ukazujete světu své slabosti. Naopak. Ve skutečnosti žádost o pomoc vyžaduje obrovskou dávku odvahy. Tím, že nebudete dělat vše sólo, můžete nakonec zlepšit svůj výsledek.
5) Cesta je víc než výstup
Špatné je vidět dokonalost v každé situaci, hlavně tam, kde není. Hodně lidí je zpomalováno myšlenkou, že ostatní jsou lepší. Možná ano, možná ne. Spíš ne. Nemůžete se brzdit tím, že je pravděpodobně zbytečné to, co děláte, protože někde někdo jiný už to udělal lépe. Nakonec během své cesty získáte mnoho zkušeností, poznatků, třeba i přátel … a to co bude skutečně důležité: ne perfektní výstup, ale příjemná a obohacující cesta.

Read more

Local News