5 věcí, kterých se v posilovně vyvarovat

Share

Předejít úrazu v posilovně a zefektivnit váš trénink můžete tím, že se vyvarujete několika chyb, na které má každý muž naběhnuto.

1. Rozptylování

Při posilování ve fitku se musíte soustředit sami na sebe, na svůj výkon. Je to základní předpoklad k tomu, aby se předešlo zranění a aby bylo posilování efektivní. Do posilovny jste si nepřišli odpočinout, nekláboste tedy s kamarády o nesouvisejících věcech jenom proto, abyste nemuseli cvičit. Krásnou dívku na běžícím pásu také nechte plavat a mobilní telefon si do posilovny vůbec neberte, okolní svět tu hodinu počká.

2. Přílišná závislost na strojích

Pokud vám doopravdy jde o výsledky, řiďte se sami sebou. Občas máme totiž tendenci sledovat nějaký druh cvičebního plánu, který nám například určuje sám stroj. Pro představu na běžícím pásu rychlost běhu, sledování tepů atd.

3. Příliš těžké závaží a činky

Ano, posilování je také o testování sebe sama, ale pozor na přílišné nadšení a zjišťování svých limit. Zvedání extrémně těžkého závaží je doporučeno v případě, že máte již vybudovanou nějakou tu svalovou hmotu a celkově jste v dobré formě. Zranění mohou být někdy opravdu vážná, počínaje problémy s klouby po poškozené svalové tkáně.

4. Experimentování

Posilování může být zábava ve chvíli, kdy se naučíte pravidla hry, poté můžete zkoušet různé variace. Nicméně, přílišné experimentování vám může přivodit úraz. Jedná se především o spodní část zad, krk a ramena. Tyto místa jsou nejnáchylnější ke zraněním a nesnadno se hojí. Využívejte raději osvědčené techniky.

5. Srovnávání a horlivost

Je přirozené, že se sami srovnáváte s ostatními muži v posilovně. Chlapík vedle vás má stejnou postavu, přitom zvedá o hodně více než vy. No, každý má hold jiné předpoklady k bodybuildingu. Takové situace by vás tedy neměly rozhodit ani demotivovat k dalšímu snažení. Vy máte zase přednosti někde jinde.

Read more

Local News