4 tipy, jak snížit náklady na tisk? Vhodné pro každou chlapskou domácnost a kancelář

Share

Ušetřit peníze za náplně do tiskárny můžete i bez toho, aniž byste se museli jakkoliv omezovat v kvalitě tisku či volit nějaká „pochybná“ řešení.

Nevěříte? Na níže uvedených řádcích Vás přesvědčíme…

Používejte kvalitní „neznačkové“ náplně

Používáním tzv. alternativních náplní můžete snížit náklady na tisk až o 70 %. Nicméně, nekvalitní neznačkové náplně mají nižší výtěžnost, je u nich vyšší riziko poškození tiskárnu (z důvodu možného úniku inkoustu), plus pokud jsou naplněny nekvalitním inkoustem, klesá výrazně i kvalita tisku.

Na trhu jsou již i alternativy v podobě alternativních náplní, které pod svoji značkou prodávají zavedené e-shopy (pokud se omezíme na nákup zboží na internetu). Výhoda těchto náplní? Řeší všechny výše uvedené neduhy nekvalitních náplní, tj.

  • mají 100% výtěžnost (tj. využijete veškerý inkoust v cartridge)
  • kvalita tisku je u nich srovnatelná s originálními náplněmi
  • spolehlivost je u nich srovnatelná s originálními náplněmi

Rozdíl v ceně mezi nekvalitními a „značkovými alternativními“ náplněmi je někdy pouhých pár desítek korun. To už je částka, kterou se vyplatí si připlatit!

Nevyhazujte cartridge se zaschnutým inkoustem

Tisknete sporadicky a zaschne Vám čas od času inkoust v cartridge? Místo abyste cartridge vyhodili, můžete ji znovu uvést do provozu díky jednoduchému návodu, který uvádíme níže

  • vyjměte cartridge z tiskárny, položte je tryskami nahoru
  • trysky potřete speciálním roztokem určeným právě k tomuto účelu a cca 15 minut čekejte
  • smyjte roztok a cartridge nechejte pořádně vysušit
  • vložte cartridge zpět do tiskárny a zkuste vytisknout zkušební stránku

Tiskněte černobíle

Barevné náplně do tiskáren jsou citelně dražší, než černá, proto se vyplatí tisknout černobíle. Nastavení automatického černobílého tisku najdete v nastavení tiskárny (níže uvádíme příklad výběru typu tisku u tiskáren značky Hewlett Packard).

Originální náplně kupujte na internetu za zvýhodněnou cenu

Pokud z jakéhokoliv důvodu trváte na tom, že při tisku budete používat originální náplně, lze náklady na tisk snížit tak, že cartridge budete kupovat na internetu v e-shopech, jež tyto cartridge nabízí za snížené ceny. V případě, že tisknete často a hodně, vyplatí se koupit si cartridge do zásoby. Tímto snížíte náklady na dopravu až na nulu (e-shop Tisknulevne.cz nabízí dopravu zdarma při objednávkách v hodnotě nad 2 499 Kč)

Read more

Local News