4 důvody, proč si sjednat operativní leasing

Share

Možná jste už slyšeli o pojmu operativní leasing. Mnoho lidí však nemá jasnou představu o tom, co znamená. Pokud mezi ně patříte i vy, rozhodně vám přijdou vhod informace o tom, jak funguje a jaké jsou jeho hlavní přednosti.

Operativní leasing je od toho klasického finančního rozdílný. Zatímco u běžného leasingu si auto vlastně kupujete na splátky a po jejich zaplacení vůz přechází do vašeho vlastnictví, u operativního leasingu zůstává v majetku leasingové firmy. Zdá se vám to nevýhodné? Opak může být pravdou.

1. Malé počáteční náklady

Náklady na pořízení nového auta se šplhají do statisíců. I u klasického leasingu je potřeba hned na úvod platit určité procento z konečné sumy, čili řádově desítky tisíc korun.

Operativní leasing je z tohoto hlediska nejvýhodnější. Už od počátku totiž platíte jen pevně stanovený měsíční paušál. U běžných modelů a značek automobilů se pohybuje řádově v jednotkách tisíc korun. Pokud tak například potřebujete zajistit kvalitní a přitom levný vozový park pro svoji firmu, je to právě tato forma leasingu, která vyžaduje jen minimální základní kapitál.

2. Levnější provoz vozového parku

V rámci pravidelných splátek operativního leasingu máte zajištěné například i povinné ručení a havarijní pojištění, takže už není do vozového parku zapotřebí nijak investovat. Nemluvě o případném servisu, který je rovněž pro tuto službu zdarma. Platíte už jen za pohonné hmoty.

3. Možnost obnovy vozového parku

Pokud podepíšete smlouvu na dobu určitou, máte možnost si ihned sjednat novou, přičemž vám poskytoval vozový park obnoví. Nemusíte se tak obávat, že budete za pár let jezdit v autě v žalostném stavu. Vaši firmu by zrovna dobře nereprezentovalo.

4. Rychlé vyřízení

Sjednání operativního leasingu je v zásadě velmi snadné a rychlé, nový vůz můžete mít už v den, kdy se pro něj rozhodnete. Navíc si můžete sami spočítat cenu, za kterou vám jej poskytovatel nabídce. Operativní leasing formou výhodných měsíčních plateb v ČR poskytuje společnost Hertz Lease, která zajišťuje správu vozového parku mnoha velkým společnostem, ale i drobným podnikatelům a soukromým osobám.

Read more

Local News