3D tisk je pro každého

Share

Doby, kdy se drahé 3D tiskárny nacházely jen na vysokých školách a ve firmách, jsou dávno pryč. Dnes si svoji tiskárnu může pořídit každý, manipulaci s ní zvládne i začátečník. Fantazii se přitom meze nekladou, některé tištěné výrobky doslova berou dech.

Je dost dobře možné, že 3D tiskárny budou jednoho dne běžným vybavením každé domácnosti. Bylo by fajn, kdybychom si všichni mohli snadno zhotovit, co potřebujeme – třeba rozbitou část mlýnku na maso, novou klíčenku, píšťalku pro děti na hraní, ztracenou šachovou figurku. Možností je opravdu nespočet.

Ceny tiskáren jsou různé

3D tiskárnu si objednáte přes internet jako každé jiné zboží. Ceny jsou různé, pohybují se obvykle v řádech desítek tisíc v závislosti na tom, co od stroje očekáváte. 3D tiskárna prodej je každopádně záležitostí, s níž by vám měli poradit odborníci. Ti nejlépe vědí, co bude vhodné pro vaše konkrétní potřeby, a popíšou vám i výhody a nevýhody jednotlivých materiálů používaných pro tisk výrobků (typicky se využívají termoplasty, nylon a fotopolymery).

Možnosti jsou nekonečné

3D tiskárny umí zhotovit praktické výrobky i hračky pro radost. Záleží jen na tom, co od nich budete očekávat a co jim specifikujete. Využijete je třeba na vánoční dárky, pomohou vám nahradit rozbité či ztracené součástky, vytvořit hračky pro děti. Nemusíte být zrovna odborník, designér nebo konstruktér. Na internetu jsou volně k dispozici různé vzory.

Přijďte zažít 3D tisk na vlastní kůži

O 3D tisku a výrobcích, které je možné díky němu zhotovit, by se dalo mluvit donekonečna. Kdo na vlastní kůži nikdy neviděl, jak se vrstvičky skládají na sebe, nejspíš to nepochopí. Jestliže nemáte v plánu rovnou kupovat tiskárnu za několik desítek tisíc, navštivte nejdříve Centrum 3D tisku Dees v Praze. Absolvujte například jejich workshop nebo se prostě jen přijďte podívat, co všechno dnešní 3D tiskárny umí. Uvědomte si, že stojíme v začátcích technologie, která by našim dětem mohla zjednodušit život. Dejte jí šanci.

Read more

Local News