13 nešťastných chyb, které nám neumožňují být šťastnými

Share

Jeden společný životní cíl nás všech: dosáhnout opravdového štěstí.

Bohužel, jedním z nejvýznamnějších faktorů, který nás drží zpátky od dosažení našich snů, jsme my sami, naše vlastní já. Dennodenně na sebe klademe různá omezení, ať už úmyslně, nebo neúmyslně. 

Existuje však mnoho způsobů, jak to změnit. Pamatujme si, že náš život je přesně takový, jaký si ho děláme. Přestaňme se zabývat složitostmi, jednoduše žíjme to, co chceme žít. Zkusme omezit omezení, buďme šťastnějšími!

Podívejme se na věci, které nás brzdí:

1) Souhlas s ostatními

Co je nám po tom, co si myslí ostatní? Kdo určuje, co je správné a co není? Pokud cítíme, že jsme sami se sebou spokojeni, že rozhodutí, které jsme učinili, jsou správná a přínosná, proč bychom měli tedy brát na vědomí názory jiných? Těch, kteří nežijí náš život!
Přemýšleli jste někdy o tom, kolik byste toho dokázali, pokud byste si nenechali diktovat způsob, jakým žít svůj život? Zkuste to. Zjistíte, že jakákoli činnost, která se vám osobně líbí, vám váš život zpříjemní, bez ohledu na ostatní.
Pokud tedy tím, co děláte, neznepříjemňujete život jiným.

2) Zášť a hněv

Zášť nás požírá zevnitř. Naučme se usmířit s těmi, kteří nám ublížili. Není to o té osobě, je to o nás, o zmírnění naší bolesti, která ničí opět a jenom nás. Mějme na paměti, že kdo nás štve, nás i ovládá!

 „Život se stane snadnějším, když se naučíme přijímat omluvu, kterou jsme nikdy nedostali.“

3)  Negativní názor na vaše tělo

Může jít o názor jednoho člověka, může jít o názory více lidí. Nikdo z nich však neurčuje, jaký tělesný typ je ten „správný“. Pokud se my sami cítíme ve své kůži dobře a hlavně- jsme zdraví, pak jsou to ty jediné věci, o které tu běží. Nedovolme jiným, aby nám vnutili, že nejsme atraktivní. Pokud si myslíme, že jsme, pak skutečně jsme.

4) Představa ideálního partnera

Jsme my sami dokonalí? Neexistuje nic takového, jednou pro vždy: žádný perfektní partner, ideální ve všech směrech, dokonalost sama. Takže vyhoďme seznamy požadavků z okna. Jde o to, abychom byli schopní najít si partnera pro nás. Takového, se kterým se budeme cítit dobře, který nás příjme, kterého můžeme milovat celým svým srdcem. Je to o tom být perfektní dohromady, ne každý zvlášť. Takže v paramentrech 90-60-90 nebo o vysokém kontu to opravdu není.

5) Perfektní život

Viz bod č. 4. Život je o tom, co jsme do něj schopni dát. Pokud jsme ochotni tvrdě pracovat, usilovat o to, co chceme, nemůžeme dopadnout špatně.

6) Být milionář

Až příliš mnoho lidí dnes žije život s myšlenkou, že budou milionáři. Respektive sní o tom, že se stanou bohatými. Co si budeme povídat, reklama nám až příliš často namlouvá, jak snadné to může být. Samozřejmě, pro někoho to může být cíl reálný, ale nemůže ho být dosaženo bez tvrdé práce a obětavosti. Nikdo nám neukáže, že peníze nesmí být jedinou motivací. Že za tím vším je spoustu dřiny a odříkání. Takže buď, anebo.

7) Výmluvy

Líbí se mi anglický výraz: „Stop bitching and start doing!“ Jinými slovy: Přestaňme si stěžovat a přestaňme se vymlouvat, místo toho začněme skutečně něco dělat. Krásné české: Bez práce hold nejsou koláče. Výmluvy jsou jen ospravedlnění nečinnosti, komu tím pomáháme?

8) Myšlenky na ex lidi v našem životě

Brzdí nás. Zadržování všech starých pocitů nám nedovoluje být šťastnými v budoucnosti. Ex osoby jsou lidé, kteří jsou těmi ex z nějakého důvodu. Pokud na ně chceme myslet, tak jen v tom případě, že si ze vztahu s nimi vybereme jen to pozitivní, čím nás posunuli dopředu. Žádné slzy! Život jde dál. 

9)Tvrdohlavost

Vím, že je to těžké připustit, ale někdy skutečně nemáme pravdu. Čím více se otevřeme názorům ostatních, tím více se naučíme. I ostatní lidé jsou schopni přemýšlet a mají stejné možnosti k tomu, aby odpověděli správně. Přestaňme být tvrdohlaví, zkusme věřit i v názory jiných, otevře se nám velký obzor nových možností a zkušeností. A to bez hádek 😉

10)  Otálení

Nikde na nás nikdo nečeká, je potřeba zmaximalozovat naše úsilí. Neodkládejme to, co můžeme udělat dnes, na zítra. Dokončení každé úlohy včas nám umožní žít bez stresu a starostí. Zároveň nám zbyde hodně času na to, co děláme rádi. 

11) Žárlivost

Štestí není mít, co chceme, ale chtít to, co máme. Přestaňme závidět ostatním, žárlit na ně. Važme si toho, co máme. Život každého z nás je jedinečný, je potřeba příjmout, že můžeme nabídnout něco jiného než ostatní, a naopak. Negativními pocity nic nezískáme.

12) Nejistota

Štastní lidé jsou lidé s vysokou mírou sebeúcty. Přijímají, kdo jsou, a jsou spokojeni sami se sebou. Vyzařují sebedůvěru, chlubí se a jsou hrdí na to, co dokázali. Není žádný důvod žít v nejistotě. Pokud jsou věci a oblasti, ve kterých se cítíme rozpačití, není jediný důvod nejít a nezměnit to. 

13) Naše štěstí v rukou druhých

Jediná osoba, na kterou se můžeme 100% spolehnout, jsme my sami. Nedělejme nešťastnou chybu, kterou je dávat své štěstí do rukou jiných. Nestaneme se tak nikdy soběstačnými, vytvoříme mezi sebou a druhými negativní závislost. Musíme dosáhnout štěstí sami a až poté ho sdílet s ostatními. Vztah nenaplní prázdnotu, pokud my sami nebudeme schopni být šťastní. 

Read more

Local News